Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgența Drobeta Turnu Severin”

Programul Operațional Regional, Cod SMIS 123846

Valoarea totală a proiectului: 13.000.305,86 lei

Eligibil: 10.443.385,77 lei

Cheltuieli neeligibile suportate de Consiliul Județean Mehedinți:  2.556.920,09 lei

Contract de finanțare semnat la data de 20.05.2019

Termen de finalizare: 31.12.2023

Descrierea lucrărilor:

Se va extinde Ambulatoriul integrat prin construirea unui corp nou cu regim de înălțime P+1E+Er. Parterul clădirii noi cuprinde zona medicală, compusă din săli de consultații și tratament pentru diverse specializări:

Cabinet chirurgie generală, Cabinet ORL, Cabinet Oftamologie, Cabinet Urologie, Cabinet Ortopedie – traumatologie, Cabinet Ortoptică, Cabinet Medicină Internă, Cabinet Cardiologie, Cabinet Endocrinologie, Cabinet Neurologie, Cabinet Alergologie și Imunologie clinică, Compartiment explorări funcționale, Cabinet Diabet Zaharat, Nutriție și Boli metabolice, Cabinet Medicina Muncii, Cabinet Oncologie, Cabinet Nefrologie.

Zona radiologiei este amplasată la etajul 1, cuprinzând săli de evaluare si pregatire a pacientilor, camere tehnice si de comanda, precum și sălile în care sunt amplasate aparatele RMN și CT.

Pardoseala va fi din covor PVC în zona cabinetelor medicale de consultații, a sălilor de tratament, în zonele administrative și de circulație și din granit în zona grupurilor sanitare. Climatizarea încăperilor nou create se va realiza prin intermediul sistemului de ventilație și climatizare având principale echipamente de răcire pompe de tip AER-AER cu tehnologie VRV.

În urma implementării proiectului, actul medical se va îmbunătăți, timpul de reacție se va micșora, iar rata internărilor acute în spital, din total internări, se va micșora.

În cadrul componentei de dotare a Ambulatoriului, s-a achiziționat aparatură medicală în contextul extinderii pandemiei de Coronavirus, valoarea totală a aparatururii și echipamentelor  COVID fiind de 2.343.660,00 lei fara TVA

Lot 1 – Aparate videolaringoscop  2 buc

Lot 2: Analizor biochimie 1 buc

Lot 3: Monitoare functii vitale cu troliu 15 buc

Lot 4: Statii injectomate 5 buc.

Lot 5: Analizor procalcitonina 1 buc.

Lot 6: Sistem ecografie ultraportabil cu 1 traductor (ecograf portabil cu sonde, doppler, abdomen) 1 BUC

Lot 7: Analizor coagulare 1 buc

Lot 8: Paturi ATI 10 buc.

Lot 9: Aparate ventilatie mecanica de inalta performanta 9 buc

Lot 10: Analizor gaze sanguine 1 buc.

Lot 11: Monitoare fetale 2 buc.

Lot 13: Sistem de sterilizare automat, mobil 1 buc. =

Lot 14: Statie apa autonoma pentru aparat de dializa – ministație de osmoză inversă pentru aparatele de hemodializă 1 buc

Lot 15: Statie centrala de monitorizare functii vitale cu 24 monitoare 1 buc

Lot 16: Aparate EKG portabile 3 buc.

 

Tot în cadrul proiectului se vor achiziționa aparatura și mobilier medical de specialitate pentru fiecare cabinet în parte.